Zupy i dania główne
- Zupa dnia – promocja 10 zł
- Pierogi ukraińskie z cebulką – 22 zł
- Z białym twarogiem, ziemniakami podawane z białą cebulą zasmażaną
- Alergeny: zboża (zawierające gluten), mleko (łącznie z laktozą)
- Z białym twarogiem, ziemniakami podawane z białą cebulą zasmażaną
- Pierogi ukraińskie ze śmietaną – 22 zł
- Z białym twarogiem, ziemniakami podawane ze śmietaną
- Alergeny: zboża (zawierające gluten), mleko (łącznie z laktozą)
- Z białym twarogiem, ziemniakami podawane ze śmietaną
- Pierogi ze szpinakiem z cebulką – 22 zł
- Z siekanym szpinakiem, twarogiem i czosnkiem
- Alergeny: zboża (zawierające gluten), mleko (łącznie z laktozą)
- Z siekanym szpinakiem, twarogiem i czosnkiem
- Babka ziemniaczana i surówka z czerwonej kapusty – 25 zł
- pieczona w blasze i porcjowana zawiera boczek i cebulę
- Alergeny: jajka, gluten – pszenica, laktoza
- pieczona w blasze i porcjowana zawiera boczek i cebulę
- Pielmieni z octem, śmietaną i cebulką w salaterkach – 23 zł
- Z mięsem wieprzowym i przyprawami
- Alergeny: zboża (zawierające gluten), mleko (łącznie z laktozą)
- Z mięsem wieprzowym i przyprawami
Napary ziołowe – 500 ml – 13 zł

Wszystkie napary i herbaty są parzone z naturalnych, zdrowych i ekologicznych składników. Nie dodajemy chemii, przyświeca nam hasło: „Naturalnie nad Motławą”. Napary i herbaty są podawane w szklanych imbryczkach, chodzi o to by gość mógł podziwiać, jak zaparzają się składniki zamówionego naparu.
- Liść mięty
- Liść pokrzywy
- Kwiat nagietka
- Koszyczek rumianku
- Liść szałwi
- Kwiat lipy
- Melisa
Herbaty – 500 ml – 13 zł
- Owoce leśne
- Owoc Róży
- Na Dobry Humor (m.in. imbir i trawa cytrynowa)
- Oczyszczająca
- Bomba Witaminowa
- Zielona
- Czarna
Kawy naturalne – 13 zł
Chcemy, by goście czuli się u nas jak w domu. Stąd kawy podawane są w kamionkowych kubkach o pojemności 330 ml.
- Z topinamburu
- Żołędziówka (bez glutenu)
- Z korzenia mniszka lekarskiego – (bez glutenu)
- Orkiszowa
- Z ziaren konopi
- Czarna mielona z chagą
- Z cykorii
Ciasta
- MUS WANILIOWO TRUSKAWKOWY – spód z mąki orzecha laskowego, żółtek, masła i orzecha włoskiego otoczony świeżymi truskawkami, warstwa masy serowej na bazie twarogu president, serka mascarpone, śmietany, miodu i mleka skondensowanego. Góra zakręcona pastą truskawkową z kawałkami owoców.
- SERNIK WANILIOWY Z KRUSZONKĄ – to sernik na ciemnym spodzie, warstwa masy serowej z serka waniliowego, masła, mleka w proszku i pasty z wanilii. Górna warstwa posypana ciemną kruszonką.
- TIRAMISU – spód wyłożony biszkopcikami nakropionymi kawą i likierem amaretto, masa z żółtek w połączeniu z serkiem mascarpone, kolejna warstwa biszkopcików nakropionych kawą i likierem amaretto oraz masy kremowej . Całość obsypana kakem.
- MALINOWA CHMURKA – jest to ciasto na kruchym spodzie, z malinami w galaretce, kolejną warstwę stanowi krem przygotowany ze śmietany kremówki wzbogacony serkiem mascarpone, a całość przykryta jest bezą z migdałami.
- SERNIK Z BUDYNIEM – ciasto przygotowane na kruchym spodzie z masą serową, w skład której wchodzi twaróg, jaja, masło, cukier i budyń. Kolejna warstwa – ugotowany budyń z masłem, żółtkami połączone z ubitą pianą z białek, całość wypieczona. Udekorowany lukrem.
- CIASTO KRUCHE Z RABARBAREM I MALINAMI – ciasto przygotowane na kruchym spodzie, ubite białko z cukrem i budyniem, Wszystko to jest przykryte rabarbarem i malinami, następnie utartym ciastem kruchym. Góra posypane cukrem pudrem.
- PUSZYSTY SERNIK Z MUSEM CZEKOLADOWYM – sernik na kruchym spodzie z masą twarogową na bazie twarogu i mascarpone, pokryty delikatnym musem czekoladowym. Dekoracje stanowią wiórki z białej i mlecznej czekolady.
- MAKOWIEC – ciasto w skład którego wchodzi jaja, cukier i mielony mak wzbogacone jabłkami, rodzynkami, migdałami i orzechami włoskimi. Góra zalana jest lukrem o smaku wanilii oraz udekorowana makiem i orzechami włoskimi.
- MLECZNY SŁODZIAK – ciasto na ciemnym biszkopcie, przełożone kremem na bazie mleka w proszku. Góra udekorowana biszkopcikami, oblanymi polewą z mlecznej i białej czekolady.
- CZERWONY KAPTUREK– spód ciasta to zblęndowane ciastka ziarniste z masłem, dalej warstwa śmietany z serkiem waniliowym, borówka i malina, całość zalana galaretką malinową.
Monoporcje
- SERDUSZKO 110G – to ciastko na kruchym spodzie z żelką truskawkową i musem z śmietany i białej czekolady. Oblane czerwoną glazurą.
- CIASTKO CZEKOLADOWE 120G – to ciastko na ciemnym biszkopcie z chrupką oraz żelką wiśniową i kremem czekoladowo śmietankowym. Oblane ciemną glazurą, udekorowane jadalnym złotem i płatkami róż.
- CIASTKO ORZECHOWO KARMELOWE 120G – to ciastko na spodzie z chrupki ziarnistej z czekoladowo orzechową prażynką, kemem śmietanowo czekoladowo orzechowym oraz karmelu. Oblane naturalną bezbarwną polewą, udekorowane czekoladą mleczną.
- BEZA OWOCOWA 75G – to beza z kremem śmietanowo czekoladowym o smaku wanilii, z sosem o smaku truskawka liczi. Udekorowane białą czekoladą, malinami i borówkami.
- DUŻE NIEBO W GĘBIE Z BORÓWKĄ 100G – to ciastko na kruchym cieście, z kremem śmietanowo waniliowym wzbogaconym serkiem mascarpone, obłożone borówką. Oblane naturalnym żelem.
Makaroniki
- MARAKUJA– są to kapsle przygotowane z bezy szwajcarskiej i mąki migdałowej i barwnika. Kapsle połączone są ganachem przygotowanym z połączenia puree marakuja, mlecznej i gorzkiej czekolady Callebaut.
- MALINA – są to kapsle przygotowane z bezy szwajcarskiej i mąki migdałowej i barwnika. Kapsle połączone są ganachem przygotowanym z połączenia puree malina, mlecznej i gorzkiej czekolady Callebaut.
- YUZU– są to kapsle przygotowane z bezy szwajcarskiej i mąki migdałowej i barwnika. Kapsle połączone są ganachem przygotowanym z połączenia soku yuzu, mlecznej i gorzkiej czekolady Callebaut.
- CZERWONA POMARAŃCZA– są to kapsle przygotowane z bezy szwajcarskiej i mąki migdałowej i barwnika. Kapsle połączone są ganachem przygotowanym z połączenia puree czerwona pomarańcza, mlecznej i gorzkiej czekolady Callebaut.