Zupy i dania główne

  • Zupa dnia – promocja 10 zł
  • Pierogi ukraińskie z cebulką – 22 zł
    • Z białym twarogiem, ziemniakami podawane z białą cebulą zasmażaną
      • Alergeny: zboża (zawierające gluten), mleko (łącznie z laktozą)
  • Pierogi ukraińskie ze śmietaną – 22 zł
    • Z białym twarogiem, ziemniakami podawane ze śmietaną
      • Alergeny: zboża (zawierające gluten), mleko (łącznie z laktozą)
  • Pierogi ze szpinakiem z cebulką – 22 zł
    • Z siekanym szpinakiem, twarogiem i czosnkiem
      • Alergeny: zboża (zawierające gluten), mleko (łącznie z laktozą)
  • Babka ziemniaczana i surówka z czerwonej kapusty 25 zł
    • pieczona w blasze i porcjowana zawiera boczek i cebulę
      • Alergeny: jajka, gluten – pszenica, laktoza
  • Pielmieni z octem, śmietaną i cebulką w salaterkach – 23 zł
    • Z mięsem wieprzowym i przyprawami
      • Alergeny: zboża (zawierające gluten), mleko (łącznie z laktozą)

Napary ziołowe – 500 ml – 13 zł

Wszystkie napary i herbaty są parzone z naturalnych, zdrowych i ekologicznych składników. Nie dodajemy chemii, przyświeca nam hasło: „Naturalnie nad Motławą”. Napary i herbaty są podawane w szklanych imbryczkach, chodzi o to by gość mógł podziwiać, jak zaparzają się składniki zamówionego naparu.

  • Liść mięty
  • Liść pokrzywy
  • Kwiat nagietka
  • Koszyczek rumianku
  • Liść szałwi
  • Kwiat lipy
  • Melisa

Herbaty – 500 ml – 13 zł

  • Owoce leśne
  • Owoc Róży
  • Na Dobry Humor (m.in. imbir i trawa cytrynowa)
  • Oczyszczająca
  • Bomba Witaminowa
  • Zielona
  • Czarna

Kawy naturalne – 13 zł

Chcemy, by goście czuli się u nas jak w domu. Stąd kawy podawane są w kamionkowych kubkach o pojemności 330 ml.

  • Z topinamburu
  • Żołędziówka (bez glutenu)
  • Z korzenia mniszka lekarskiego – (bez glutenu)
  • Orkiszowa
  • Z ziaren konopi
  • Czarna mielona z chagą
  • Z cykorii

Ciasta

  • MUS WANILIOWO TRUSKAWKOWY – spód z mąki orzecha laskowego, żółtek, masła i orzecha włoskiego otoczony świeżymi truskawkami, warstwa masy serowej na bazie twarogu president, serka mascarpone, śmietany, miodu i mleka skondensowanego. Góra zakręcona pastą truskawkową z kawałkami owoców.
  • SERNIK WANILIOWY Z KRUSZONKĄ – to sernik na ciemnym spodzie, warstwa masy serowej z serka waniliowego, masła, mleka w proszku i pasty z wanilii. Górna warstwa posypana ciemną kruszonką.
  • TIRAMISU – spód wyłożony biszkopcikami nakropionymi kawą i likierem amaretto, masa z żółtek w połączeniu z serkiem mascarpone, kolejna warstwa biszkopcików nakropionych kawą i likierem amaretto oraz masy kremowej . Całość obsypana kakem.
  • MALINOWA CHMURKA – jest to ciasto na kruchym spodzie, z malinami w galaretce, kolejną warstwę stanowi krem przygotowany ze śmietany kremówki wzbogacony serkiem mascarpone, a całość przykryta jest bezą z migdałami.
  • SERNIK Z BUDYNIEM – ciasto przygotowane na kruchym spodzie z masą serową, w skład której wchodzi twaróg, jaja, masło, cukier i budyń. Kolejna warstwa – ugotowany budyń z masłem, żółtkami połączone z ubitą pianą z białek, całość wypieczona. Udekorowany lukrem.
  • CIASTO KRUCHE Z RABARBAREM I MALINAMI – ciasto przygotowane na kruchym spodzie, ubite białko z cukrem i budyniem, Wszystko to jest przykryte rabarbarem i malinami, następnie utartym ciastem kruchym. Góra posypane cukrem pudrem.
  • PUSZYSTY SERNIK Z MUSEM CZEKOLADOWYM – sernik na kruchym spodzie z masą twarogową na bazie twarogu i mascarpone, pokryty delikatnym musem czekoladowym. Dekoracje stanowią wiórki z białej i mlecznej czekolady.
  • MAKOWIEC – ciasto w skład którego wchodzi jaja, cukier i mielony mak wzbogacone jabłkami, rodzynkami, migdałami i orzechami włoskimi. Góra zalana jest lukrem o smaku wanilii oraz udekorowana makiem i orzechami włoskimi.
  • MLECZNY SŁODZIAK – ciasto na ciemnym biszkopcie, przełożone kremem na bazie mleka w proszku. Góra udekorowana biszkopcikami, oblanymi polewą z mlecznej i białej czekolady.
  • CZERWONY KAPTUREK– spód ciasta to zblęndowane ciastka ziarniste z masłem, dalej warstwa śmietany z serkiem waniliowym, borówka i malina, całość zalana galaretką malinową.

Monoporcje

  • SERDUSZKO 110G – to ciastko na kruchym spodzie z żelką truskawkową i musem z śmietany i białej czekolady. Oblane czerwoną glazurą.
  • CIASTKO CZEKOLADOWE 120G – to ciastko na ciemnym biszkopcie z chrupką oraz żelką wiśniową i kremem czekoladowo śmietankowym. Oblane ciemną glazurą, udekorowane jadalnym złotem i płatkami róż.
  • CIASTKO ORZECHOWO KARMELOWE 120G – to ciastko na spodzie z chrupki ziarnistej z czekoladowo orzechową prażynką, kemem śmietanowo czekoladowo orzechowym oraz karmelu. Oblane naturalną bezbarwną polewą, udekorowane czekoladą mleczną.
  • BEZA OWOCOWA 75G – to beza z kremem śmietanowo czekoladowym o smaku wanilii, z sosem o smaku truskawka liczi. Udekorowane białą czekoladą, malinami i borówkami.
  • DUŻE NIEBO W GĘBIE Z BORÓWKĄ 100G – to ciastko na kruchym cieście, z kremem śmietanowo waniliowym wzbogaconym serkiem mascarpone, obłożone borówką. Oblane naturalnym żelem.

Makaroniki

  • MARAKUJA– są to kapsle przygotowane z bezy szwajcarskiej i mąki  migdałowej i barwnika. Kapsle połączone są ganachem przygotowanym z połączenia puree marakuja, mlecznej i gorzkiej czekolady  Callebaut. 
  • MALINA – są to kapsle przygotowane z bezy szwajcarskiej i mąki  migdałowej i barwnika. Kapsle połączone są ganachem przygotowanym z połączenia puree malina, mlecznej i gorzkiej czekolady  Callebaut.
  • YUZU– są to kapsle przygotowane z bezy szwajcarskiej i mąki  migdałowej i barwnika. Kapsle połączone są ganachem przygotowanym z połączenia soku yuzu, mlecznej i gorzkiej czekolady  Callebaut.
  • CZERWONA POMARAŃCZA– są to kapsle przygotowane z bezy szwajcarskiej i mąki  migdałowej i barwnika. Kapsle połączone są ganachem przygotowanym z połączenia puree czerwona pomarańcza, mlecznej i gorzkiej czekolady  Callebaut.

Contact Us